Τιμώντας τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών

200 χρόνια Ηρωικής Νήσος Ψαρών. 200 χρόνια μνήμης, δακρύων αλλά και χαράς, τιμής και σεβασμού. Κανένας δεν ξεχνά τους πεσόντες, τους ήρωες που έχυσαν το αίμα τους για να είναι σήμερα ελεύθερη η πατρίδα. Χάρη σε αυτούς τα Ψαρά ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία και ευχαριστούν κάθε μέρα τους πολεμιστές του έθνους. 200 χρόνια ελευθερίας και συγκίνησης από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών.
Σε αυτή την τόσο συγκινητική εκδήλωση, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βρατσάνος, οι φορείς, σύλλογοι, εθελοντές και πολλοί άλλοι οργάνωσαν μια αξέχαστη εμπειρία τόσο για τους επίτιμους καλεσμένους και παρευρισκόμενους, όσο και για αυτούς που τιμάται η μνήμη τους, για το ελάχιστο ευχαριστώ. Μεταξύ αυτών, στην διήμερη εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Χαράλαμπος Αμπατζίδης, η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, ο Δήμαρχος Χίου κ. Ιωάννης Μαλαφής, ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Παντελής Λεγάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Νύκτας, ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ, ο Βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, και πολλά ακόμη σημαντικά πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι εκδηλώσεις πολυποίκιλαν από λαμπαδηδρομία, κατάθεση στεφάνων, Θεία Λειτουργία, ομιλίες και χαιρετισμούς, απαγγελίες ποιημάτων, προβολή μικρού μήκους ταινιών με κύριο άξονα την ιστορική αναδρομή των Ψαρών από το γεγονός του Ολοκαυτώματος, κ.α. ενώ η μουσική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, μελωδικά συνόδευσε τα παραπάνω.
Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών, απόλυτα συγκινημένος για την τόσο λαμπρή εκδήλωση που παρουσιάστηκε, αλλά και θέλοντας να τιμήσει τους παρευρισκόμενους που στήριξαν τον τόσο μεγάλο αγώνα όλων για να διοργανωθεί αυτή, χαρακτηριστικά ανέφερε:
“Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών θα ήθελα να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες στους στενούς μου συνεργάτες, τους αντιδημάρχους, τα μέλη του δημοτικού μας συμβουλίου, τους εργαζόμενους τους δήμου μας, τον πολιτιστικό μας σύλλογο Κωνσταντίνος Κανάρη, τους κατοίκους και τα παιδιά του νησιού μας που υπερέβαλαν εαυτόν προκειμένου να επιτευχθεί ένα άριστο αποτέλεσμα.
Όλοι μαζί, αγαπητοί συμπατριώτες, μπορούμε περισσότερα και το αποδείξαμε στην πράξη!!
Ακόμη θα ήθελα να ευχαριστήσω το πολεμικό μας ναυτικό που λάμπρυνε με την παρουσία των στελεχών του τις εορταστικές μας εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα την παρουσία της μπάντας που μας χάρισε ένα ανεπανάληπτο μουσικό ταξίδι, καθώς και τους επίσημους προσκεκλημένους του δήμου μας που τίμησαν με την παρουσία τους το δήμο μας και το ηρωικό νησί μας.
Ήρωες της ντάπιας πείσατε κι αυτούς ακόμα τους εχθρούς σας και τον κόσμο πως οι απόγονοι του Λεωνίδα έσπασαν μια για πάντα τις αλυσίδες της σκλαβιάς. Η ανατίναξη των Ψαρών θ’ αντηχεί μέσα στην αιωνιότητα”
Πορευόμαστε στο μέλλον με οδηγό την ιστορική μνήμη!!
Τιμή και δόξα στους ηρωικούς προγόνους μας!!”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.